در بارۀ ما

دربارۀ نبراس:

نبراس به عنوان مؤسسۀ مطالعاتی و تحقیقاتی در سال 2009 در شهر کابل تحت رهبری پروفیسور سید حسین اشراق مجوز گرفته و پا به عرصۀ فعالیت گذاشته است. نبراس در جهتِ گسترش مرز های دانش فلسفی و علوم انسانی، ارزش های پرسشگری و خِرَد ورزی، هنجار های حقوق بشری و آزادی بیان، شایستگی توسعه و مطالعات میان فرهنگی، تسامح و احترام به “دیگری” و طرح جستار ها و بایسته های صلح و دموکراسی گام بر می دارد و منش انتقادی خود را جزو هویتِ روشنفکری خویش می شمارد، به همین جهت برای همیشه به “حقیقت” وفادار می ماند و از منابع “قدرت” دستور نمی گیرد.

شمارۀ مجوز نبراس :  1436

چشم اندازِ نبراس

چشم انداز نبراس این گونه تبیین شده است:

نبراس در نظر دارد در عرصه‌ های آموزش و پژوهش و هماهنگی ظرفیت های علمی و فرهنگی در رابطه با مسایل مربوط به علوم انسانی، گفتمان های فلسفی، مطالعات فرهنگی و مباحث میان رشته ای همانندِ صلح و توسعه و حقوق بشر، دستاورد های قناعت بخشی را نصیب گردد.

نبراس امیدوار است در افق فعالیت های برنامه ریزی شدۀ خویش به جایگاه مناسب در زمینه های مطالعاتی، پژوهشی، هماهنگی ظرفیت ها و فعالیت های حقوق بشری دست پیدا کند.

نبراس تلاش می کند در هماهنگی با متخصصان عرصه های متنوع هماهنگی های لازم را با مراکز مطالعاتی، علمی، تحقیقی، فرهنگی و حقوق بشری در سطح مناسبات بین المللی بوجود آورد.  

نبراس در نظر دارد نقش و جایگاه افغانستان، بویژه مفاخر علمی و فرهنگی آن سرزمین را در روندِ فرهنگ و معارف بشری به گونۀ روشمند معرفی نماید.

مأموریت نبراس

نبراس به لحاظ تعهدات علمی و اخلاقی که دارد، فلسفۀ وجودی خود را چنین ترسیم می نماید:

  نظریه پردازی و توسعۀ مرزهای دانش در حوزه های فلسفی، علوم انسانی و مطالعات فرهنگی بر اساس معیار های نوین پژوهش، سنجیدار های نقد و فضیلت های انسانی.

   تلاش در راستای طرح گفتمان های موردِ نیاز جامعۀ افغانستان و جهان معاصر.

اهتمام به امرِ ظرفیت سازی و توسعۀ انسانی.

 بهره برداری از روش ها، ابزارهای نو و فرآوری اطلاعات در قلمرو پژوهش های مربوط به دانش فلسفی، علوم انسانی و مطالعات فرهنگی.

 تعامل علمی با نخبگان و اصحاب اندیشه، در سطح ملی و بین المللی.

  نشر و معرفی دستاورد های نبراس از رهگذر انتشار فصلنامۀ نبراس، مقالات، آثارِ دانشمندان و برگزاری نشست های علمی، اجرای طرح های مطالعاتی، پژوهشی و فعالیت در فضاهای مجازی.

بینش ها وارزش های نبراس

بینش ها وارزش های نبراس  این گونه تبیین شده است:

  •  حرکت به سوی گسترش مرزهای دانش در هماهنگی با سنجیدار های پژوهش های علمی معاصر از اولویت های نبراس به شمار می رود.

  •  پژوهش ارزشمند از منظرِ نبراس به پژوهشی گفته می شود که بر بنای تفکر انتقادی، ارزش های حقوق بشری، اخلاق توسعه، بایسته های صلح و دموکراسی، شایستگی های مطالعات میان فرهنگی و والایی عدالت و پویندگی جامعۀ مدنی به انجام برسد.

  •  ارزش‌ های حقوق بشری، اصول انصاف، اخلاق مداری، خِرَد گرایی و معیار های نقد و نظریه پردازی بایستی بر همۀ امور مطالعاتی و پژوهشی اولویت داشته باشد.

  •  سرمایه انسانی ارزشمندترین سرمایه در نبراس تلقی می شود و در جهت ارتقای آن از هیچ گونه تلاش فروگذار نمی شود.

اهداف  نبراس

  استفاده از جدیدترین متد های پژوهش در عرصه های دانش فلسفی، علوم انسانی و مطالعات فرهنگی.

انجام پژوهش های هماهنگ با نیازهای جامعۀ افغانستان و جهان معاصر.

  نشر مقالات، آثار و نشریه های علمی و پژوهشی، راه اندازی نشست ها، طرح گفتمان های مندرج در اساسنامۀ نبراس و تأمین مناسبات با مراکز علمی مماثل در زمینه های تبادل افکار و تجارب، ظرفیت سازی نیروهای مورد نظر نبراس و ایجاد هماهنگی های لازم جهت فعالیت های مشترک با آنها.

تربیت و توانمند سازی نیروی انسانی محقق جهتِ پیشبرد اهداف مطالعاتی و پژوهشی.

 

  فعالیت های نبراس

•    انجام تحقیقات علمی و فرهنگی بواسطۀ محققان و متخصصانی که با حوزه های مطالعات فلسفی، فرهنگی‌ و علوم انسانی سروکار دارند.

•    همکاری با نهاد های علمی و پژوهشی در زمینۀ اجرای طرح ها و برنامه‌ های مربوط به امورِ آموزشی، مطالعاتی و پژوهشی مورد نظر نبراس.

•    ترغیب و تشویق پژوهشگران و حمایت از محققان، متخصصان و استادان برجسته.

•    ایجاد و گسترش شبکۀ ارتباطی میان دانشمندان افغانستان و ملل دیگر.

 •   ارائۀ خدمات آموزشی و پژوهشی.

•   اهتمام در مورد ظرفیت سازی و توسعۀ انسانی.

•   برگزاری نشست ها، سمینار ها و برنامه های علمی و پژوهشی.

•   اشتراک در نشست ها، سمینار ها و برنامه های علمی و پژوهشی منطقه ای و بین المللی.

•    انتشار فصلنامۀ نبراس

   انتشار مقالات و آثار علمی.